Храната спакувана во конзерви и пластика е опасна по здравјето!

Loading...

Зошто оваа храна е опасна?Бисфенол А(BPA), е широко користена компонента кај пластични контејнери и пакувања на хранливи продукти, како што е внатрешната обвивка на конзервите и покрај тоа што повеќе од 200 научни студии, покажуваат дека (BPA) е штетна за здравјето на луѓето. Употребата на (BPA), е толку природно што научниците откриле дека 95% од луѓето што се тестирале, имаат опасно ниво на (BPA) во нивните тела.
Избегнувањето на конзервираната храна е можеби најдобриот начин за да се избегне (BPA). Неодамнешните истражувања во Харвард школата за јавно здраство, открија дека конзервираната храна и пијалоците може да го зголемат нивото на (BPA) во вашите тела за 100%, само во период од пет дена.
Водечките истражувачи истакнаа дека со оглед на ваквиот нов наод, конзервираните продукти може да бидат уште поголем придонес за зголемување на (BPS) во вашите тела, за разлика од нивото кое што го има во пластиката.
Интересно истражувањето покажало дека можете да се заштитите од неизбежните негативни ефекти на изложеност на (BPA), со јадење на традиционална фермантирана храна, како и суровина на органски кефир, фермантиран зеленчук или со земање на висок квалитет на пробиотик. Овие јадења содржат „пријателска бактерија“, која има моќ да ја уништи (BPA), како и да ја намали вашата цревна апсорпција на истата.
Извор: mkd-news.com
 Бисфенол А(BPA), е широко користена компонента кај пластични контејнери и пакувања на хранливи продукти, како што е внатрешната обвивка на ко

loading...
Loading...