Хрватска тинејџерка со момчето сакала да ја разнесе Ајфеловата кула

Loading...

Тинејџерка, 16- годишна со потекло од Хрватска, идентификувана како Сара и нејзиното 20-годишно момче Томас Саурет, се обвинети за изработка и поседување експлозив, како и за злосторничко здружување во терористички цели.Полицијата верува дека двојката се запознала преку портал за муслимани и планирале венчавка пред да ја разнесат Ајфеловата кула или некое друго туристичко место во Франција.
Сара му рекла на психологот дека преминала во ислам, зошто нејзниот татко, инаку Хрват кој се борел во војната во Босна, ги мразел Арапите.
Оваа приказна за двајцата млади Французи ја објави Монд, а во случајот брзо се вклучија и истражители. Тоа, според исказот даден од девојката по апсењето, го уништило нивниот „феноменален план“.Полицијата верува дека двојката се запознала преку портал за муслимани и планирале венчавка пред да ја разнесат Ајфеловата кула или некое друго тур

loading...