Хулигани деморирале геј дискотека

Loading...

Непознати лица влегле во геј дискотека во Москва и ги нападнале учесниците на забавата, а притоа повредиле најмалку 3 лица. Инцидентот се случил во дискотеката „Seven free days“, каде што геј активисти го одбележале „Coming Out Day”, празник посветен на слободата на изразување.
Во дискотеката влегле околу 20 лица, со медицински маски на лицата, заканувајќи му се на обезбедувањето со огнено оружје.
Според организаторите, 3 лица се повредени,  а направена е и голема материјална штета на објектот. Во дискотеката имало околу 70 лица,  претежно девојки.  Инцидентот се случил во дискотеката „Seven free days“, каде што геј активисти го одбележале „Coming Out Day”, празник посве

loading...
Loading...