Хуманитарен фудбалски натпревар на македонските и српските фудбалски легенди

Селекција на Македонија составена од поранешни фудбалери  на  15 октомври ќе одигра хуманитарен  натревар против Србија. Средбат во Ниш започнува во 13.30, по што нејзините актери ќе заминат за Јагодина, каде што ќе ja следат квалификациската средба  за Свеското првенство 2014 во Бразил помеѓу Србија и Македонија.
Натреварот го организира организацијата “Хуманитарни звезди на Србија“. Станува збор за хуманитрана организација која работи исклучиво хуманитарни манифестации. Во нејзиниот состав се познати спортски, естрадни, актерски и други имиња од јавниот живот на Србија.
Оваа средба е резултат на долгогодишната соработка на фудбалските ветерани на двете земји.  Сретствата од оваа средба ќе одат за загрозените населби во Србија.
Македонија на оваа средба ќе настапи во следниот состав:  Илчо Ѓорѓиоски (преседател на Фудбалската Федерација на Македонија), Дени Димовски, Свето Станковски, Марјан Стојкоски Манта, Зоран Мицевски, Саша Илиќ, Илија Најдоски, Зоран Бошковски Чоко, Саша Ќириќ , Тони Мицевски, Митко Стојковски, Зоран Јовановски, Арѓент Бекири, Томче Трајановски, Јовче Џипунов , Игор Ангеловски, Драган Поповски , Неџмедин Мемеди, Ванчо Мицевски, Бобан Бабунски, Ѓорги Христов,  Жарко Серафимовски и Љупчо Марковски. Како гости на ФФМ се поканети, но нема да настапат: Мирко Спасовски, Антонио Филевски , Ѓоре Јовановски и Борче Мицевски. Тренер на екипата е македонската  фудбалска легенда Васил Рингов.Средбат во Ниш започнува во 13.30, по што нејзините актери ќе заминат за Јагодина, каде што ќе ja следат квалификациската средба  за Свеското

Пронајдете не на следниве мрежи: