И на антибиотиците им дојде крајот- стануваат се понеефикасни

И на антибиоците им дојде крајот со оглед на тоа што тие стануваат сé понефикасни во борбата со бактериите.Нивниот рок на траење ќе исчезне за само 20 години, период во кој рутинските операции па дури и една обична исеченица ќе претставуваат опасна последица по нашето здравје. За пресадување на органи воопшто и да не помислуваме, смета австралискиот министер за наука г-дин. Чаба. Објаснувањето лежи во фактот што со прекумерно користење на антибиотици бактериите стануваат сé поотпорни на нив.
Прочитајте повеќе на 
https://najadise.mk/zdravje/soveti/na-antibioticite-im-dojde-krajot-stanuvaat-se-poneefikasniНивниот рок на траење ќе исчезне за само 20 години, период во кој рутинските операции па дури и една обична исеченица ќе претставуваат опасна

Пронајдете не на следниве мрежи: