И понатаму не знам кој е убиецот на татко ми: Потресна исповед на Огнен Амиџиќ

Loading...

Водителот открил за многумина, трагични  детали од својата младост.Водителот Огнен Амиџиќ доживеал тешки моменти кога не напушти неговиот голем пријател и  соработник Маринко Маџгаљ, но, популарниот водител открива дека поради околностите, зацврснал уште во младоста, кога му  се случила страшна семејна трагедија.
Таткото на Огнен, Зоран загинал како  новинар на боиште, под околности кои, ниту ден денес, не се разјаснети.
„И  понатаму официјално не се знае кои се убијците. Се трудев да не ја преувеличувам  сопствената тага низ животот. Тоа за мене беше еден морничав период, а и  многумина тогаш ги  губеа своите најмили. Научив да живеам со  тоа“, раскажува Амиџиќ.

Говорејќи за прераните заминувања на својот татко и  Маринко Маџгаљ, Огнен рекол:
„Не можат  да се споредат  тие две работи. Секоја тага е лична и  голема. Ме потресе заминувањето на Маринко. Тој обележа голем период во мојот живот. Замина млад човек, полн со  живот, а со  таква безгрижност и  леснотија живееше…Водителот Огнен Амиџиќ доживеал тешки моменти кога не напушти неговиот голем пријател и  соработник Маринко Маџгаљ, но, популарниот водител от

loading...