И после 26 години Огнен Амиџиќ се уште не знае кој е убиецот на неговиот татко

Loading...

На денешен ден пред 26 години на новинарска задача е убена екипа новинари од телевизијата РТС од Шабац, а меѓу нив и Зоран Амиџиќ, татко на популарниот водител Огнен Амиџиќ.Медиумите пишувале дека никој од државните органи не се потрудил да ги истражи околностите под кои се убиени новинарите, па нивното убиство останало неразјаснето.
Синот на Зоран, популарниот водител Огнен Амиџиќ изјавил дека доколку неговиот татко бил жив, никогаш не би му дозволил да се занимава со оваа професија.
-Да беше татко ми жив, не би ми ни дал да се занимавам со новинарство. Би ми рекол дека не може да го работам тоа поради него. Ние сме воспитувани дека не може ништо преку врски. Сигурно не би ми дал работам ниту на РТС затоа што тој работеше таму – рекол Огнен.Медиумите пишувале дека никој од државните органи не се потрудил да ги истражи околностите под кои се убиени новинарите, па нивното убиство останал

loading...
Loading...