ИД стои зад нападот во Лас Вегас

Loading...

Терористичката групација Исламска држава презеде одговорност за терористичкиот напад во Лас Вегас каде што беа убиени 50 луѓе, а 406 се повредени. ИД вели дека напаѓачот преминал во Ислам пред неколку месеци.Напаѓот, 64-годишен Стефан Креиг Падок, отвори оган на уличен фестивал во Лас Вегас од соба во хотелот Мандалеј беј.
-Нападот во Лас вегас го изврши војник на Исламска држава и тој тоа го направи одговарајќи на повикот да се напаѓаат држави од Коалицијата, јавува новинската агенција на таа терористичка група, Амак.Напаѓот, 64-годишен Стефан Креиг Падок, отвори оган на уличен фестивал во Лас Вегас од соба во хотелот Мандалеј беј.
-Нападот во Лас вегас

loading...