Идентификуван напаѓачот во Лас Вегас

Loading...

Лицето осомничено за нападот во Лас Вегас е идентификуван како 64-годишен белец Стивен Педок од Невада.Полицијата го застрела во хотелска соба, на 32. кат од хотелот Менделеј Беј, од каде усмрти најмалку 20 лица и рани над 100.
Полицијата трага по неговата придружничка Марли Данли. Жената, засега не е осомничена, туку на полицијата и е потребна за сослушување.

 
Таа е Азијатка, висока 150 цм и тешка околу 50 килограми.
 Полицијата го застрела во хотелска соба, на 32. кат од хотелот Менделеј Беј, од каде усмрти најмалку 20 лица и рани над 100.

loading...