ИДНИНАТА ПРИСТИГНА!

Loading...

Ова е Атлас, најновиот модел на роботи. Дизајниран е од Boston Dynamics. Роботот е висок 175 цм и тежок 82 кг.Роботот може да одржува рамнотежа додека се движи по проблематични површини, како на пример, снег, мраз, нерамни површини. Може да отвара врати, да крева тешки предмети. Тој може дури и да се справи ако некој го закача.
Погледнете како изгледа овој футуристички робот!Роботот може да одржува рамнотежа додека се движи по проблематични површини, како на пример, снег, мраз, нерамни површини. Може да отвара врати, да

loading...
Loading...