„ИГРАЈТЕ“ ВАЛКАНО: Уште вечерва испробајте ги овие СЕКС ПОЗИ!

Loading...

Сексот треба да биде спонтан но понекогаш потребно е и малку математика за да се зачинат нештата. Ако имате било какви „технички проблеми“ за време на сексот, знајте дека за се има решение.Проблемите во креветот можат да предизвикаат сериозни проблеми во врската и затоа не чекајте туку уште вечер пробајте ги следниве пози. Ви гарантираме одлична забава помеѓу чаршавите.
1. За зачнување
Секако дека забременување може да се случи во секоја поза но експертите тврдат дека шансите за зачнување се најголеми токму во мисионерската поза.
Ставете перница под задникот, подигнете ја карлицата и ќе им го олесните патот на сперматозоидите до цервиксот. Вака максимално ја искористувате ејакулацијата, бидејќи најголемиот дел од позите овозможуваат спермата да истече.
2. За таа да се опушти
Пуштете ја таа да биде горе. За почеток, тоа што таа ја води играта само по себе и ја крева самодовербата. Сем тоа, оваа поза има безброј варијанти-девојката може да клечи, може да биде наведната напред или назад, може да биде свртена со лице или грб…

3. За женски оргазам
Оваа поза веројатно се уште не сте ја пробале. Се вика „техника на израмнување“ и претставува варијанта на добро познатата мисионерска поза. Најважно е машкото да се помести малку напред и рамениците да му бидат на иста висина со рамениците на партнерката или малку над нив. На овој начин тој повеќе ќе се трие од карлицата и ќе го стимулира клиторисот на партнерката.
4. За маратонски секс
Иако предвремената ејакулација е медицински проблем кој бара соодветно лекување, постојат пози во кои тој ќе може подолго да издржи. Најдобра е мисионерската која ќе биде уште поефективна ако девојката ги стави нејзините нозе врз неговите раменици. Важно е тој да може да застане за миг, да се исконтролира и да продолжи. Оваа поза има дополнителна предност – пенетрацијата е особено длабока.

5. Кога пенетрацијата е болна
Брзи решенија се многу малку. За почеток, задолжително е користењето на лубриканти а потоа треба да ја изберете вистинската поза. Најдобри се оние пози во кои девојката лесно може да ја контролира длабочината на пенетрацијата. Исто е важно да се обрне внимание на темпото. Каубојката е најдобрата поза за овој проблем. Сепак, имајте во предвид дека болка за време на сексуалниот чин може да укажува и на посериозен здравствен проблем и поради тоа не чекајте туку закажете преглед кај вашиот гинеколог.Проблемите во креветот можат да предизвикаат сериозни проблеми во врската и затоа не чекајте туку уште вечер пробајте ги следниве пози. Ви гарантир

loading...
Loading...