Илиевски: Продолжуваме повеќе, на повеќе фронтови, со уште поголема енергија– за заедничка Македонија

Од денеска зголемуваме интензитет односно поле на кое се бориме. Досега беше само улицата, од утре и официјално и Судот, напиша на својот Фејсбук профил еден од членовите на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.-Значит, од денес зголемуваме интензитет односно поле на кое се бориме. Досега беше само улицата, од утре и официјално и Судот. Тоа значи дека стратешки ќе фокусираме енергија на улица во првиот момент кога ќе е потребно и секогаш потоа со генерална идеја ден-два неделно во Скопје и Македонија да го освежуваме асфалтот кој го завладеавме со нашата цврстина. Битката ќе е долга, ама такви се битките во кои правдината се спротиставува на силата, се додека не им стане јасно на сите дека нема поголема сила од неа, од правдата. Ќе стигне, ќе ја донесеме. Будни сме, бидете и вие. Дисперзираме сили, но ќе реагираме во секој момент кога е потребно. Продолжуваме повеќе, на повеќе фронтови, со уште поголема енергија. За заедничка Македонија!, пишува Илиевски.-Значит, од денес зголемуваме интензитет односно поле на кое се бориме. Досега беше само улицата, од утре и официјално и Судот. Тоа значи дек

Пронајдете не на следниве мрежи: