Илма во солзи го напушти X фактор: Жал ми е, се трудев!

Loading...

Даниел, Маид, Тамара, Доктори и Лукијан во финале, Емина и пресуди на Илма. Во последната емисија во живо на „Х фактор“ во која шест натпреварувачи се натпреваруваа со нивните вокални способности, перформанси, сценско присуство и стил да ги освојат гледачите и да го обезбедат своето место во супер- финалето, испадна Илма Карахмет. Емина, Жељко и Кристина изгласаа најмладата натпреварувачка да не влезе во финале.
Натпреварувачите пееја песни од нивните ментори. Илма изгуби во дуелот со Маид Хеќимовиќ, бидејќи жирито во состав: Емина Јаховиќ Сандал, Жељко Јоксимовиќ, Кики Лесандриќ и Кристина Ковач ги оценуваа вокалните способности на кандидатите, како и гледачите гласаа кој ќе го исфрлат од натпреварувањето.

„Мило ми е што стигнав до тука. Жал ми е, се трудев.“, рече Илма низ солзи, додавајќи: „Одиме понатаму“.
Принцезата од Кисељак успеа да ја расплаче и водителката Уна Сениќ.
„Пред неа е времето“, прокоментира видливо нерасположениот Кики Лесандриќ, менторот на Илма Карахмет. Во последната емисија во живо на „Х фактор“ во која шест натпреварувачи се натпреваруваа со нивните вокални способности, перформанси, с

loading...
Loading...