Има 72 години а изгледа како да има 30: Нејзината тајна се крие во изреката стара илјадници години

Loading...

Нејзината мајка и баба, двете умреле од рак на дојка, на 47 годишна возраст.Во нејзиното семејство долги години се забележани случаи на смрт од оваа болест, а во фамилијата се исклучиво зачестени и случаите на дијабетес.
Анет Ларкинс има 72 години, сепак таа изгледа и се чувствува како да има 30 години.
Ларкинс решила да се грижи за своето здравје без лекови и без хемикалии водејќи се од една древна изрека на Хипокрит која гласи:
„Храната нека биде вашиот лек и нека лекот биде вашата храна!“.

 

Таа се одлучила да се храни само со растителна храна, па со години не јаде ништо од животиснко потекло, а овошјето и зеленчукот ги одгледува во својот двор без употреба на вештачко ѓубриво и хемикалии.
Според неа само она што расте од земја е она што Бог ни го дал да биде наша храна, а не мртвите животни кои наместо да ги убиваме и јадеме, треба да бидат наши пријатели. Конзумацијата на производи од животинско потекло се основната причина за појава на карцином и други тешки болести на денешницата.Во нејзиното семејство долги години се забележани случаи на смрт од оваа болест, а во фамилијата се исклучиво зачестени и случаите на дијабетес.

loading...
Loading...