Има 99 години и е најпознатата јога инструкторка на светот – Погледнете како изгледа

Тао Парчон Линч има 99 година. Таа е јога мајстор, манакенка, глумица и активистка која шири позитивна енергија низ цел свет. Тао е најстарата инструкторка за јога на светот, а нејзините инспиративни видео – снимки ги следат милиони луѓе.Тао својата љубов кон јогата ја има уште од своја осма година кога забележала група момци како секојдневно ја практикуваат оваа дисциплина. Таа им пришла и заедно со нив започнала да тренира. Кога ја известила својата тетка, таа не се согласила со нејзиниот избор. 
 

“Тоа не е за девојчиња, туку само за момчиња”, рече таа, но оваа храбра дама не се откажала од својата страст.
Така, Тао речиси повеќе од 70 години, од кои последните 45 најчесто патува низ светот и држи тренинзи.

Јога – инструкторката верува дека токму оваа дисциплина и овој начин на живот ѝ овозможиле да доживее 99 години. Нејзиниот поглед кон животот е едноставен: “Му се смеам на светот, а тој ми возвраќа со иста мера, со насмевка”.
Тао својата љубов кон јогата ја има уште од своја осма година кога забележала група момци како секојдневно ја практикуваат оваа дисциплина. Т

Пронајдете не на следниве мрежи: