Има две деца, а ни денар во џеб: Пораката на мајката го оставила светот без зборови!

Loading...

Нашите среќа и задоволство кои ги имаме како семејство, не се црвсто поврзани со нашата празна сметка во банката.Новиот мобилен телефон и патувањата не се тајни состојки за да одгледате добро воспитано дете, а мајката Лорен Дилард успеала да го пронајде рецептот за среќа на своите деца.
Таа раскажува:
Решив да ги прошетам моите деца надвор. Ќе одимне во парк, ќе разгледаме излози од продавници, може ќе земеме сокови од нашето омилено кафуле. Може кога ќе се вратиме, додека бебето спие, со едното дете ќе правиме фигури или ќе местиме сложувалки.
Тоа ќе биде пријатна и совршена сабота. Ќе биде среќна. Ние ќе бидеме среќни. И што е најдобро ништо нема да не чини. Немаме пари за фрлање.
Некогаш мислев дека ќе бидеме во можност да обезбедиме најдобро приватно школување, дека децата ќе имаат нова, модерна облека и играчки. Но, некаде помеѓу тие размислувања, почна вистинскиот живот.
По две тешки бремености со прекумерно повраќање, да абортуса и на крај дијагноза за хронична болест, која ја менува нашата секојдневна рутина, завршивме тука – во мал стан, без автомобил, работиме на тоа да ги повратиме парите. Ние не сме еднинствените кои така живеат, не сме ниту посебни, ниту необични.
Могу луѓе се во здравствена, работна или брачна криза и размислуваат за тоа како да ги платат сметките. Очекуваат дека финансиската сигурност е природен резултат на тешка работа и посветеност. Ние сме сигурни дека доколку добро испланираме и почитуваме некои правила, нема да имаме проблем да обезбедиме за своите деца, да им дадеме се што им е потребно.

Се ќе биде добро. Но, кога ќе ви се променат плановите – кога ќе потрошите 35 долари на мала играчка или 115 долари на часови за тенис, и морате да го скратите вашиот список за купување на намирници – дали и тогаш можете да имате среќно семејство? Да, тешко е и фрустрирачки да немате мека перница, на која ќе одморите.
На моменти е страшно и може да ви делува фрустрирачки и вас. На сиромашните работници, работата им создава илузија на финансиска стабилност. Можете да се видите себеси како се криете зад туѓите претпоставки дека ви оди добро.
Нашите околности се непожени, но нашиот живот е полн со среќа. Нашата среќа и задоволство кои ги имаме како семејство, не се цврсто поврзани со нашата празна банкарска сметка. Соништата за патување по други земји и новите чевли се можеби на почек, но радоста нас ретко не напушта. Да се биде среќен не е тешко.
Сите знаеме дека новиот мобилен телефон и патувањата не се тајни состојки за воспитување на добро дете. Како нивна мајка, знам дека мојата среќа е клуч за доброто на моите деца. Моите деца не знаат за работите кои не можам да им ги приуштам и не им било грижа. Тие се совршено среќни со работите и искуствата кои ги имаат.
Кога ја бирам среќата, многу малку се нервирам. Можеме да седнеме на трпезариска маса и сами да се забавуваме со цртање или правење фигури. Не сум оптеретена со онан што го немаме или го пропуштаме. Со самото тоа , можам да ја користам својата енергија да бидам доволно продуктивна да пронајдам бесплатни школски активностиза децата и бесплатно школување. Новиот мобилен телефон и патувањата не се тајни состојки за да одгледате добро воспитано дете, а мајката Лорен Дилард успеала да го пронајде рецепт

loading...
Loading...