Имајте убава коса и кожа со сок од портокал

Loading...

Чаша сок од портокал дневно може да и помогне на кожата, косата и ноктите да бидат здрави и убави. Придобивките доаѓаат од витамин C, калиум и фолната киселина кои ова овошје ги содржи. Витамин Ц е од суштинско значење за производството на колаген, како и за лутеи кои помагаат во намалување на оштетувањата од сонцето и ја зголемуваат еластичноста на кожата.

200 мл. сок од портокал обично содржат 60 мг. витамин Ц, што е еквивалентно на 100% од препорачаната дневна количина за возрасни. Жените истот така, би требало да посветат поголемо внимание на тоа какви козметички производи користат, отколку на тоа која храна и пијалоци можат да имаат позитивен ефект врз убавината.
Предлог рецепт: Портокали со цимет
Постојат многу надворешни фактори кои можат да и наштетат на кожата и убавина – цигари, алкохол, лоша исхрана, преголемо изложување на сонце и др. Ако успеете да ги ограничите овие работите и почнете да се храните правилно  ќе си обезбедите дополнителни години со свежа кожа, здрави нокти и убава коса.Чаша сок од портокал дневно може да и помогне на кожата, косата и ноктите да бидат здрави и убави. Пр

loading...
Loading...