Имате ли проблем со темни подочници? Ова е туторијал за вас

Loading...

На прв поглед на сите ќе ви изгледа погрешно, но кога ќе го видите крајниот резултат- ќе се воодушевите.Хајди Хамоуд е шминкерка од Мелбурн која со своите туторијали се обидува да им го олесни животот на девојките ширум светот. Освен што покажува основни финти за шминкање, овој пат таа ќе ви покаже како можете да ги прикриете темните подочници и црвенилото на лицето, а да не „избијат“ на површина по неколку часа.
Таа користи портокалова боја за да ги прикрие подочниците, поради тоа што тие се коплементарни бои, а истиот принцип важи за зелениот коректор кој го прикрива руменилото. Таа истакнува дека е важно пудрата која ја ставате подоцна да не ја размачкувате по лицето, туку нeжно да ја утапкате, како и да го избегнувате подрачјето околу очите преку кое треба да ставите коректор.
Како завршница на сето тоа Хајди ставила камена пудра. Погледнете го туторијалот.

Хајди Хамоуд е шминкерка од Мелбурн која со своите туторијали се обидува да им го олесни животот на девојките ширум светот. Освен што покажува осно

loading...
Loading...