Имате покачен шеќер?- ОВОЈ алкохолен пијалок ЌЕ ВЕ СПАСИ!

Loading...

Верувале или не, стручњаците докажале дека шеќерот од текила го намалува ризикот од дијабетис тип 2, а може да се користи и кај луѓе кои сакаат да ослабат.Конечно имате вистински повод да наздравите со текила. Секако со неизибежните сол и лимон! Агавин, природните шеќери кои се присутни во текилата, се поврзани со намален ризик од дебелеење и дијабетис тип 2.
Во експериментите на мексиканските научници врз глувци, потврдено е дека конзумацијата на агавин, доведува до намалување на внесувањето на храна, намалена телесна маса и намалена концентрација на глукоза во крвта.
Научниците објаснуваат дека шеќерите добиени од агава делуваат како прехранбени влакна и затоа нивната конзумација не резултира со покачување на концентрацијата на шеќер во крвта. Според нивните зборови, ова ја отвара можноста за користење на агавин како алтернативен засладувач.
Инаку, класични симтоми на дијабетис тип 2 се зголемена жед, често мокрење и константен глад. Дијабетис тип 2 е застапен во 90 посто од случаите на дијабетис, додека останатите 10 посто се шеќерна болест тип 1. Дебелината се смета како главен причинител на дијабетис тип 2 кај луѓе кои имаат генестски предизпозиции за таа болест.
Дијабетис тип 2 во почетокот се лечи со повеќе вежбање и промена на исхраната. Ако нивото на глукоза во крвта не се намали доволно со овие мерки, може да се дојде до потреба на користење лекови како што се метформин или инсулин. Дијабетис тип 2 може да предизвика сериозни здравствени проблеми, лоша работа на бубрезите, проблеми со видот и го зголемува ризикот од мозочен и срцев удар.Конечно имате вистински повод да наздравите со текила. Секако со неизибежните сол и лимон! Агавин, природните шеќери кои се присутни во текилата, с

loading...
Loading...