Имате проблем со сонот? Применете ја оваа техника и ќе спиете како БЕБЕ!

Техниката 4-7-8  мирно ќе ве успее секој пат. Дознајте зоштоЧовекот во текот на денот вдишува и издишува 23 илјади пати. Овој процес се одвива подсвесно, а многумина дишат недоволно ефикасно така што вдишуваат катко и плитко, дишат од белите дробови, а подсвесно ги грчат стомачните мускули.
Доколку се сонцентрирате, промената на техниката за дишење може значително да ви го подобри животот.
Техниката 4-7-8  мирно ќе ве успее секој пат.
Врвот на јазикот ставете го на предното непце, вдишете низ нос броејќи во себе до 4, а потоа задржете го воздухот броејќи до 7.
Издишете на уста, шуштејќи додека го правите тоа и бројте до осум. Повторете ја оваа вежба три пати на секои пет минути додека не заспиете.Човекот во текот на денот вдишува и издишува 23 илјади пати. Овој процес се одвива подсвесно, а многумина дишат недоволно ефикасно така што вдишува

Пронајдете не на следниве мрежи: