Имате проблеми со бубулиците и акните?Заборавете на овие намирници!

Loading...

Бубулиците и акните можат да настанат поради бројни причини, но ако не можете да се решите од нив подолго време, ве советуваме да ја промените вашата исхрана.Еве кои намирници треба да ги избегнувате ако се борите со акните.
1. Шеќер
Ако шеќерот е составен дел од вашата прехрана, време е за драстична промена и дефинитивно намалување на јадењето слатки, бомбони и газирани пијалоци.
2. Алкохол
Алкохолот во краток рок може да ја влоши состојбата на вашата кожа, особено кога се жестоките пијалоци во прашање. Намалете го алкохолот на минимум, и чат пат дозволете си по една чаша добро вино.
3. Млечни производи
Многу луѓе патат од некои облици на проблеми предизвикани од млечните производи, па ги избегнуваат бидејќи поради нив се предизвикува честа појава на бубулиците.

4. Преработено месо
Преработената шунка, колбасиците и сличните работи кои ги јадете во сендвичарите не се добри за вашата кожа која е склона на акни. Префрлете се на сендвичите од туна или сендвиочи со зеленчук.
5. Бел леб
Дури и ако не сте интолерантни на глутен, белиот леб и тестенините не се добри за вас бидејќи се претвораат во шеќери. Заменете ги со житарици.Еве кои намирници треба да ги избегнувате ако се борите со акните.
1. Шеќер
Ако шеќерот е составен дел од вашата п

loading...
Loading...