Имате утринска ЕРЕКЦИЈА, дознајте ЗОШТО!

Loading...

Сигурно не знаете што навистина ја предизвикува утринската ерекција.Сите момци без ерекциона дисфункција се почастени  со овој момент, и се случува 3 до 5 пати во текот на вечерта.
Првата идеја на секој маж е дека ерекцијата ја предизвикува урината која се насобира во текот на ноќта. Но, ова е последната работа која ја предизвикува ерекцијата.
Утринската ерекција е само последна од многуте во текот на ноќта, кои се поврзани со одредени фази во спиењето.
Народски кажано, кога сонувате имате ерекција, без разлика на содржината на сонот.
Причина за тоа е опуштеноста на телото и недостиг на свесност. Ако во текот на денот го потиснувате “ѕверот во себе“ ноќта превзема се во свои раце.
Појавата на ноќната ерекција е добредојдена посебно кај оние кои имаат проблеми во текот на денот.
На овој начин може да се утврди дали проблемот со ерекцијата е васкуларен, невролошки, хормонален или психолошки.
Утринската ерекција е добар знак
Утринската ерекција е добар знак за вашето здравје. Научниците велат дека пенисот се полни со крв планирано, за да се одржува во форма, а исто така и самиот си ги решава евентуалните проблеми кои настанале. Научниците додаваат дека тоа што се будите наутро со ерекција е знак дека половиот систем и хормоните функционираат нормално и воопшто не треба да мислите дека со вас нешто не е во ред. Освен ова ерекција може да се јави и во било кој период од денот без и да помислите на секс, и ова е нормално при
Значи, како и да е утринската ерекција е секогаш добредојдена!Сите момци без ерекциона дисфункција се почастени  со овој момент, и се случува 3 до 5 пати во текот на вечерта.
Првата идеја на

loading...
Loading...