Ина Многуфина со провокативен статус за Лепа Брена: „Кој високо лета, ниско треснува“

Loading...

Окупацијата на турбофолкот не е новитет на нашите простори, но во последно време станува проблем од поголеми размери.Луѓето сѐ повеќе се прашуваат во што е проблемот: на свечености и фестивали ечи турбофолк, концертите во поголем дел се на турбофолкери (барем поголемиот дел за кои се врши промовирање по медиумите) и не им се остава простор на изведувачите од друг вид музика да дојдат на ред.
Помпезноста и спектакуларните најави даваат впечаток дека турбофолкерите владеат на нашите простори, што секако е реалност и начин на живот за многумина. Но, она што претставува проблем е недоволното експонирање на нашата музика, на нашите домашни изведувачи, но и културни настани.
Кога организаторите на концерти и воопшто на некакви настани би се позанимавале малку подлабоко со оваа тематика, би било одлично наместо со наметнато труење на луѓето, да слушнеме нешто ново за промена. 
И влијателната твитерџика Ина Многуфина се позанимава со ова тематика и објави статус во врска со најавениот концерт на Брена на Филип Втори.
Изгледа дека интересот за „Грандовците“ опаѓа. Затоа е време за промени и свеж воздух на музичката сцена и концертните случувања.
Прочитајте го статусот на Ина и ќе ви стане јасно:
Луѓето сѐ повеќе се прашуваат во што е проблемот: на свечености и фестивали ечи турбофолк, концертите во поголем дел се на турбофолкери (барем пого

loading...
Loading...