Инспиративни цитати од најуспешните светски луѓе – I дел

Loading...

Најуспешните светски луѓе во светот се познати и славни по различни работи.Некои се познати по своите вештини и талент,а други се разликуваат по нивната храброст или големо влијание врз општеството. Но, сите најуспешни светски луѓе имаат едно нешто заеднико, а тоа е нивната способност да ги инспирираат другите. Во денешниот прв дел ќе ви прикажеме дел од најинспиративните цитати на некои од најуспешните луѓе во светот. 1. „Не треба да ја загубите вербата во човештвото. Човештвото е океан. Ако неколку капки во океанот се валкани, тогаш океанот не може да се извалка“ – Махатма Ганди.
2. „Успехот најчесто се постигнува од страна на оние кои не знаат дека неуспехот е неизбежен“ – Коко Шанел.
3. „Храброста е милостива под притисок“ – Ернест Хемингвеј.
4. „Учете од вчера, живејте денес, надевајте се за утре. Најважно е да не престанете да се прашувате“ – Алберт Ајнштајн.
5. „Понекогаш не можете да се видите себеси јасно, се додека не се видите себеси низ очите на другите“ – Елен ДеЏенерис.
6. „Не е важно колку бавно одите, се додека не престанете“ – Конфучие.
7. „Денес некој седи во сенка затоа што одамна некој друг засадил дрво“ – Ворен Бафет.
8. „Вие живеете еднаш, но ако живеете правилно, еднаш е доволно“ – Меј Вест.

9. „Ако еднаш изберете надеж, се е можно“ – Кристофер Рив.
10. „Не постои лесна прошетка до слободата и многумина од нас ќе мора да поминат низ долината на сенката на смртта, повторно и повторно, пред да стигнат до врвот на планината на нашите желби“ – Нелсон Мандела.
11. „Најдобрите и најубавите нешта во светот не можат да се видат, ниту допрат“ – тие треба да се почувствуваат со срцето“ – Хелен Келер.
12. „Живеј како да ќе умрете утре. Научете како да сте знаеле дека ќе живеете вечно“ – Махатма Ганди.
13. „Разликата меѓу победата и поразот е да не се откажувате“ – Волт Дизни.
14. „Кога ќе престане да сонуваш, престануваш да живееш“ – Малколм Форбс.
15. „Со цел да бидете незаменливи, еден секогаш мора да биде различен“ – Коко Шанел.
16. „Ќе промашиш 100 % од шутевите, ако не шутираш“ – Вејн Грецки.
17. „Начинот на кој што гледам јас, ако го сакате виножитото, мора да го издржите дождот“- Доли Партон.

18. „Мора да очекувате големи нешта за себе, пред да можете да ги направите“ – Мајкл Џордан.
19. „Верувам дека секој човек има ограничен број на срцеви отчукувања. Јас немам намера залудно да загубам ниедно од тие“ – Нил Армстронг.
20. „Ако не се залагате за нешто, нема да успеете во ништо“ – Малколм Икс.
21. „Двата најважни денови во животот се деновите кога сте се родиле и денот кога ќе дознаете зошто е тоа така“- Марк Твен.
22. „Често се бара повеќе храброст за да го направите вистинското отколку да се плашите дека ќе го направите погрешното“ – Абрахам Линколн.
23. „Ако не успеете во првиот обид, обидувајте се повторно, повторно и повторно“ – Вилијам Едвард Хиксон.
24. „Ако поминувате низ пекол, продолжете така“ – Винстон Черчил.
25. „Најголемиот ризик не е преземањето на некој ризик… Во светот, кој се менува многу брзо, единствената стратегија, која гарантира неуспех, е таа во која нема да преземете ризик“ – Марк Цукерберг.  
Во утрешниот втор дел продолжуваме да ви ги прикажуваме најинспиративните мисли на најуспешните светски луѓе: Инспиративни цитати од најуспешните светски луѓе – II дел.1. „Не треба да ја загубите вербата во човештвото. Човештвото е океан. Ако неколку капки во океанот се валкани, тогаш океанот не може да се и

loading...
Loading...