Инспиративни цитати од најуспешните светски луѓе – III дел

Loading...

Најуспешните светски луѓе во светот се познати и славни по различниработи.Некои се познати по своите вештини и талент,а други се разликуваат по нивната храброст или големо влијание врз општеството. Но, сите најуспешни светски луѓе имаат едно нешто заедничко, а тоа е нивната способност да ги инспирираат другите. Во вчерашниот втор дел ви претставивме дел од најинспиративните цитати на некои од најуспешни светски луѓе: Инспиративни цитати од најуспешните светски луѓе – II дел. Во денешниот трет и завршен дел, ќе ви ги претставиме последните инспиративни цитати, кои целосно можат да го променат вашиот живот. 51. „Се додека умот може да го превиди фактот дека можете да направите нешто, навистина може да го нарправите, ако сте 100 проценти верувате во тоа“ – Арнолд  Шварценегер.
52. „Твојот глас може да го промени светот“ – Барак обама.
53. „Колку што сонуваш повеќе, толку подалеку ќе стигнеш“ – Мајкл Фелпс.
54. „Мораш да ги направиш нештата, што мислиш дека не можеш да ги направиш“ – Еленор Рузвелт.
55. „Херој е некој кој ги разбира одговорноста, која доаѓа со својата слобода“ – Боб Дилан.

56. „Наш избор е да покажаеме кои сме навистина, многу подалеку од нашите способности“ – Џ. К. Роулинг (од  „Хари Потер и Одајата на тајните“).
57. „Сеедно дали мислите дека можете или не можете, вие сте во право“ – Хенри Форд.
58. „Потребна е храброст да пораснете и да станете тоа што навистина сте“ – Камингс
59. „Погледнете ги ѕвездите, а не долу во вашите нозе. Обиди се да го сфатиш тоа што го гледаш и запрашај се што го создава универзумот. Бидете љубопитни.“ – Стивен Хокинг.
60. „Ништо вредно не произлегува од амбиција или од самото чувство на должност, тоа произлегува од љубов и посветеност кон мажите и кон објективни работи“ – Алберт Ајнштајн.
61. „Во три зборови, можам да сумирам за сето тоа што сум научил во животов: животот продолжува понатаму“ – Роберт Фрост. 51. „Се додека умот може да го превиди фактот дека можете да направите нешто, навистина може да го нарправите, ако сте 100 проценти верувате

loading...
Loading...