Институт Димитрија Чуповски: УБЕДЛИВА победа на ВМРО-ДПМНЕ, огромна поддршка од граѓаните

Loading...

Резултатите од анкетите на Институтот Димитрија Чуповски до сега се покажаа како најточни.Во периодот меѓу 01 и 03 Декември 2016 година Институтот Димитрија Чуповски спроведе телефонска анкета на 1.150 испитаници за да ја измери поддршката на граѓаните кон политичките партии во Република Македонија.
Во анкетата која беше на ниво на целата територија на Република Македонија, беа опфатени сите изборни единици, но и други релевантни демографски детерминанти. Резултатите од анкетата подлежат на статистичка грешка од +/- 2 проценти.
Според резултатите на анкетата, на прашањето за кого ќе гласаат на 11 декември се покажало дека 28.1% од испитаниците ќе гласаат за ВМРО-ДПМНЕ, 15% за СДСМ, 5.7% за ДУИ, 2.2% за ДПА.
Во периодот меѓу 01 и 03 Декември 2016 година Институтот Димитрија Чуповски спроведе телефонска анкета на 1.150 испитаници за да ја измери поддршка

loading...