Интересна техника: Kако да привлечете пари во вашиот дом!

Loading...

Начинот на кој се однесувате кон парите, може да влијае на финансиската ситуација во вашиот дом. 1. Кога позајмувате пари и барате зголемување
Зголемување треба да барате во среда, во текот на денот. Не позајмувајте пари на пријатели и познаници во вторник. Според верувањата, наутро треба да давате и земате заем, затоа што било каква операција со парите, која ја правите навечер може да доведе до пропаст.
2. Платата треба да преноќи
Денот кога ќе ја добиете платата, немојте да потрошите ниеден денар. Целата сума, според верувањата, треба да преноќи во вашиот дом.
3. Што да не им позајмувате на соседите
Не чини да позајмувате леб или сол, затоа што паричната сигурност може да го напушти вашиот дом и да отиде во соседното семејство.
4. Куќни правила за полн буџет
Нема да имате пари ако свирите во соба и трошките на столот ги чистите со рака.

5. Старо верување за метлите
За да има пари во куќата, метлата треба да биде поставена со дршката надолу.
6. Направете триаголник од 10 денари
Во најмалата преграда од новчаникот чувајте монета од 10 денари, свиткана во триаголник. Исто така треба да имате и среќна монета – првиот заработен денар или добиениот од добриот човек.
7. Чувајте ги монетите
Никогаш не го оставајте паричникот празен, во него нека има било каква монета.
8. Не крадете ја туѓата несреќа
Добиените пари од игри на среќа, заработени на нефер начин, најдените или искинатите, не носат среќа и затоа не треба да се чуваат во новчаникот.1. Кога позајмувате пари и барате зголемување
Зголемување треба да барате во среда, во текот на денот. Не позајмувајте пар

loading...
Loading...