Интимните врски се причина за монтираниот револт кон Основниот суд Скопје 1, а не правото

Loading...

 Скопскиот кривичен суд, познат како скопска 1, веќе подолг период е на атак на опозицциските медиумски гласила, кои се во обид да го дискредитираат судот и судиите кои чесно си ја работат својата работа, во исто време правејќи жртви од оние судии кои или недоволно добро си ја вршеле својата работа или имаат пропусти во истата, пишува Журнал.нет  Но монтираниот револт е се поповршен и поочигледен ако се земе во предвид дека во последно време низ судските кулоари, се повеќе се шират гласините за интимни врски помеѓу судии од основниот суд Скопје 1 и новинари од опозициските портали и медиуми.
Низ судските ходници се погласно се шепоти дека судијата Седат Реџепагич е во интимна врска со одредена новинарка, од порталот „сакам да кажам“. Гласините одат во таа насока, дека Реџепагич, оваа „пријателство“ со новинарката го користи за нарачка на текстови и стории.
Јавноста најмногу го памети Реџепагич, како судијата кој не определи притвор за Зоран Заев во случајот „Глобал“.

Љубовта цути и помеѓу перссоналот во скопска 1, па се повеќе се шират и гласините за љубовната врска помеѓу Горан Стаменковски, вработен во судот и Славица Андреевска. Стаменковски е вработениот од скопска 1, кој за мобинг го тужеше експретседателот на Кривичен суд, Владимир Панчевски, што како што минува времето се испоставува како груба местенка, а не мобинг. Додека Славица Андреевска на јавноста и стана позната како судијка која определи притвор за Битолскиот градоначалник, Владимир Талевски.
Од тука сосема е разбирлива ситуацијата по опозициските портали, кои се во атак на скопска 1, со цел да и го нарушат угледот и да го дискредитираат судот.
Токму за порталот “сакам да кажам” судијката Оља Ристова, која важи за еден од верните послушници на Заев даде интервју, кое наликува на се само не на интервју на човек кој се занимава со право. Веројатно нејзиниот главен адут и не е правото, туку политичката определба и надежта дека ќе се додвори на Заев преку дружење и фотографирање со обвинителки од СЈО, кое треба да биде странка во постапките и да нема никакви привилегии во однос на одбраната, нешто што за Ристова не важи.
Ристова е позната по тоа што нејзиниот брат е еден од верната фејсбук армија на Заев, кој има за задача преку лаги, клевети и навреди да ги омаловажува и дискредитира сите кои не се под влијание на СДСМ и сите кои не размислуваат и не судат како неговата сестра. Но монтираниот револт е се поповршен и поочигледен ако се земе во предвид дека во последно време низ судските кулоари, се повеќе се шират гла

loading...