Ирена Ристиќ се изнервира: „Шаќири, Јанески и Агирова се полтрони!“

Loading...

Ирена Ристиќ, една од најгласните „шарени револуционерки“, е лута што Санта Агирова, Огнен Јанески и Нора Шаќири ќе бидат наградени од страна на СДСМ со ново работно место со висока плата.Веќе неколку дена актуелна е темата за вработувањата на Нора Шаќири и Огнен Јанески во оделот за односи со јавност во СЈО. Од друга страна Санта Агирова е кандидатот на СДСМ за уредник во МТВ. Во целава приказна ја нема Ирена Ристиќ, која како една од најгласните „шарени револуционери“ е лута, бидејќи таа не влегува во комбинација со која подолгорочно ќе биде наградена за „одработеното“:
 
-Ако се планира да се продолжи со жмровска методологија при распределба на позиции и средства, по принципот на блискост и симпатии, да не речам а ќе речам-полтронство, а не стручност, искуство и посветеност, онда не гледам зошто би гласале за таа некоја си нова опција и нејзините спроведувачи. Стариве бар си ги знаеме со години! Дај да не мењаме ништо. Супер е вака, напиша Ристиќ на Фејсбук.
Ристиќ, своите до вчера „интелегентни, посветени, експерти браќа соборци“, денеска ги нарече нестручни, неускусни и полтрони.
За неа, СДСМ кои до вчера беа единствена опција за излез од „диктатурата“, денеска се поголеми диктатори од оние по кои плукаше жестоко, до пред некое време.Веќе неколку дена актуелна е темата за вработувањата на Нора Шаќири и Огнен Јанески во оделот за односи со јавност во СЈО. Од друга страна Санта Аг

loading...