Ирма предизвика штета од 1,2 милијарди евра на Карибите

Штетата, која ја предизвика разорниот ураган Ирма на француските карипски острови Сен Мартен и Сен Барт се проценува на 1,2 милијарди евра, соопшти денеска француската државна осигурителна компанија, ЦЦР.- Овој износ ја покрива штетата на куќите, возилата и фирмите, кои се осигурани во случај на природна непогода, се вели во соопштението на ЦЦР.
Ураганот Ирма на Карибите остави пустош и големи разурнувања, а одзеде и најмалку 21 човечки живот.- Овој износ ја покрива штетата на куќите, возилата и фирмите, кои се осигурани во случај на природна непогода, се вели во соопштението на ЦЦР.

Пронајдете не на следниве мрежи: