Искршени неколку штаба на СДСМ како резултат на предавничката политика на СДСМ

Loading...

Опозициските медиуми јавуваат за повеќе искршени локални штабови на СДСМ во Куманово, Битола, Прилеп, скопско Драчево. Кршењето на штабовите се случува паралелно со зголемениот револт на граѓаните поради, како што се вели во реакциите, предавничката политика на СДСМ кон македонските интереси и прифаќање на штетни одлуки како остранување на можноста за одучување на мнозинството Македонци и нивното дефакторизирање, испишување на албанскиот јазик на македонската валута, испишување на албански јазик на униформите на полицијата и армијата, како и казни до 5 илјади евра на тие кои нема да го употребат албанскиот јазик, пишува порталот Денешен.

Граѓаните таквиот револт освен на социјалните мрежи очигледно го истураат и врз штабовите на СДСМ. Незадоволството расте и има се повеќе иницијативи за самоорганизирање и изразовување на револт.Кршењето на штабовите се случува паралелно со зголемениот револт на граѓаните поради, како што се вели во реакциите, предавничката политика на СДСМ

loading...