ИСКУСТВА ОД ЖЕНИТЕ: 6 работи кои никој нема да ви ги каже за бразилската депилација!

Доаѓа времето од годината кога дури и оние девојки кои не сакаат депилација, закажуваат состанок во салоните за убавина. Бразилската депилација, е една од најпопуларните третмани за отстранување на влакна во летните месеци.Ако никогаш досега не сте биле на депилација на интимна, веројатно сте се изнаслушале буквално сè. Но, овие работи веројатно нема да ви ги каже никој.
1. Не боли секаде исто
Да биде јасно од самиот почеток – бразилската депилација не боли, туку таа многу боли! Но, добрата вест е во тоа што не боли подеднакво на сите делови. Можеби се прашувате како тоа е можно и дека така мал регион да има делови кои болат, повеќе или помалку, но тие постојат. Најмалку боли на оние делови од предната странаи, а најлошите две пеколни ленти – се оние повнатре.
Да, ако не сте знаеле, се депилира ама баш сè, па дури и оној дел скроз внатре. И таму е најлошото. Добрата работа е тоа што е мал пределот и се многу мали лентите па е готово за буквално две минути.
2. Кога ќе стигнете до задникот – вие сте на коњ!
Могумина одат неподготвени за прв пат и немаат идеја дека се депилира и задникот. Потполно, сè! Ако сте срамежлива, ова можеби ќе ви биде малку непријатно, верувајте за тоа нема потреба, бидејќи жената што ве депилира веќе ги видела вашите најинтимните делови. Сепак, не е пријатно на некој со кој имате само едно „Здраво“ да му го покажете аналниот отвор – не е сеедно.
Но, ова е се прави на крајот, и воопшто не боли. Па нема потреба да се плашите.
3. Лекови против болки не помагаат
Никаков лек против болка нема да ви помогне, иако веројатно некој досега ви кажал дека подобро е да се напиете. Чаевите и лековите за смирување немаат никаков ефект, и единствениот начин е да стисне забите и го направите тоа.

 

4. Во некои салони восокот се претопува
Тоа енавистина гадно, носепак едне добар дел од салоните (особено оние кои се поевтини) го претопуваат веќе искористениот восокот. Ова можеби е во ред кога станува збор за нозете, но кога треба да замислите дека на вашата вагината се става восок кој веќе бил на нечија вагината … Ќе ви се слоши.
Но, тоа се прави. Козметичарките велат дека восокот се топи на многу високи температури, кои ги убиваат сите бактерии, и дека потоа се стиска преку густа цедилка, па така се отстрануваат влакната од него. Во секој случај, самата помисла е гадна.
5. По бричењето боли дупло повеќе
Ќе треба да одлучите – или ќе одите на депилација со восок или ќе се бричите. Депилирањето на интимните делови е доволно болно само по себе, но е многу повеќе болно кога помеѓу две депилации се избричите, е тогаш е многу болно!
Значи, ако сакате да се депилирате, заборавете на жилетите. Тоа ќе ви го препорачаат козметичарките како и сите други девојки кои се соочиле со овој проблем.
6. Тотално ВРЕДИ!
Ова сигурно некој ви го кажал предходно, но вреди да се напомене дека по сите лелекања дека бразилската депилација, без оглед на тоа колку е болна е вистинско спасение. Постојат девојки кои не ми се допаѓа, овој вид на депилација но кога за прв пат по депилирањето ќе осетат колку им е средена и мека кожата таму долу- ќе разбере зошто и покрај болката сите се депилираат.
Чувството по депилацијата не може да се спореди со чувството по бричењето, бидејќи кожата е неспоредливо помека и буквално имате чувство на „бебешко газе“.Ако никогаш досега не сте биле на депилација на интимна, веројатно сте се изнаслушале буквално сè. Но, овие работи веројатно не

Пронајдете не на следниве мрежи: