Исмаили: За реактивирање на рамковниот договор потребно е 2/3 мнозинство во собранието

Ерол Исмаили на својот фејсбук профил објави статус наменет за СДС.Уставот е јасен и прецизен!
СДС не смее да ја става државата во заложништво само за да ги исполни желбите на малцинствата во нашата држава.
За реактивирање на рамковниот договор преименуван во “Платформа” потребно e 2/3 мнозинство во собранието,односно преточено во бројки над 80 пратеници треба да бидат ЗА!
Едноствно некои работи се невозможни,се додека ВМРО-ДПМНЕ ја има довербата на македонската политичка сцена!
ВМРО е вечно,Македонија цела!!!Уставот е јасен и прецизен!
СДС не смее да ја става државата во заложништво само за да ги исполни желбите на малцинствата во нашата држава.

Пронајдете не на следниве мрежи: