Исповед која го РАЗБРАНИ БАЛКАНОТ: „Милошевиќ ми побара да го убијам“

Поранешниот премиер на Југославија Милан Паниќ, објави книга под името „Премиер за мир“, во која во јавноста изнесе шокантен детал, дека можел да го убие тогашниот претседател на Србија Слободан Милошевиќ. Паниќ објаснува што всушност се случило.„На еден состанок со Милошевиќ додека бев премиер, а тој претседател на Србија, ме праша дали јас мислам за него дека е лош човек. Му реков дека знам дека е лош човек“ – вели поранешниот премиер и додава:
„Милошевиќ ми рече: `Ако навистина мислиш дека сум лош човек, би требало да ме убиеш`. Во тој момент ми го понуди својот пиштол!“
Му реков: „Не сакам да те убијам, не верувам во смртна казна“, му рекол поранешниот премиер на СРЈ на промоција на неговата книга.
Милан Паниќ е американски бизнисмен со српско потекло, кој ја предводеше Владата на СРЈ од 1992 до 1993 година, а се расчисти со Милошевиќ поради противењето за војната во Босна и Херцеговина.
Тој рекол дека не се кае што прифатил во тоа време да влезе во политиката, затоа што смета дека го повикале затоа што „бил потребен“ и додава дека ќе направел сѐ што можел, но дека изгубил и доста пари поради занимавањето со политика.„На еден состанок со Милошевиќ додека бев премиер, а тој претседател на Србија, ме праша дали јас мислам за него дека е лош човек. Му реков д

Пронајдете не на следниве мрежи: