Исповед на бродоломецот кој повеќе од година дена лутал по океанот: „Посакав да се убијам“!

Loading...

Мексиканецот Хосе Салвадор Алверенга (37) е бродоломец чиј чамец минатата недела бил пронајден на коралниот гребен Ебон после повеќе од година дена лутање по океанот.Хосе е сеуште збунет поради се што се случува и прв пат се обидел детално да опише што му се случило.
Најпрвин се мислел дека е изгубен на морето повеќе од 16 месеци, а сега се докажало како на својот неочекуван пат тргнал на крајот на декември 2012 година.
Тој тргнал на еднодневен лов на морски кучиња заедно со неговиот пријател Езекијел. Но, наеднаш моторот на нивниот чамец престанал да работи. Поминале неколку дена плутајќи низ обалата, но морето ги однело накај Пацификот. Езекијел починал четири месеци после тоа. Хосе посакал да се убие.

„Четири дена размислував за тоа како да се убијам, но несакав да почувствувам болка. Не можев да го направам тоа. Незнав колку е  часот, денот, датумот. Знаев само за сонце и за ноќ. Не го гледав копното, само океанот“- раскажува Хосе.
Хосе опишува како се прехранувал со животните кои ги ловел, а кога немало дожд ја пиел сопствената урина само за да преживее. После неколку месеци лутање неговиот чамец конечно се појавил на обалата. 
 Погледнете дел од неговата исповед…
 Хосе е сеуште збунет поради се што се случува и прв пат се обидел детално да опише што му се случило.
Најпрвин се мислел дека е изгубен на

loading...
Loading...