Исповед на еден доктор: „Денес е најтешкиот ден во мојот живот“

Loading...

Статусот на еден гинеколог  поврзан за жената и  бременоста ги трогна и  освои корисниците  на социјалните мрежи.  
 Денес е најтешкиот ден во мојот живот.Како доктор, породив многу бремени жени, и секој пат кога одам на работа, му се молам на Бога да се наградат сите мајки.Болката што  ја поднесуваат бремени жени е неопислива и не вклучува само девет месеци од бременоста. Тие одат низ многу работи само за да донесат нов живот во светот.Денеска плачев затоа што изгубив жена, не се молам за вакви работи, но понекогаш Бог има различни планови. Зошто случајот на оваа жена беше толку болен? Таа не можеше да има деца дури 14 години! Ние пробавме ИВФ и многу други методи познати на човекот, жената помина низ многу такви методи.На крајот, Бог ја почасти , тоа беше над науката и човечкото знаење. Беше бремена и покрај цистите на јајниците .Почнаа да исчезнуваат и нејзините проблеми сè беше во ред, знаев дека Бог ќе го направи она што нас ни изгледаше неверојатно со неговата величественост и благодет.По девет месеци, дојде време за пораѓање, нејзиниот сопруг беше доведен во болница , ја остави сета работа и сè што работев , само за да ја посети он . Седеше со часови, по седум часа беше толку болно , што сам одлучив да ја отворам .Ја изгубивме, но бебето беше живо. Пред да умре, таа го држеше бебето во рацете и се насмевка, рече: “Бог е најголем”, а потоа умре.Бев уморен и тажен, отидов кај нејзиниот сопруг за да му кажам што се случило, а по сослушувањето тој се онесвести, среќниот ден се сврте кон тажен. Денес изгубивме еден живот создавајќи нов.Те молам почитувајте ги жените затоа што одат низ долината на смртта само за да донесат нов живот. Почитувајте ги вашите жени! Носењето на бебе девет месеци не е шега , а пораѓањето со саати само да се роди вашето бебе е голема жртва.Ве молам, Бог да го заштити секој што ја чита оваа порака, а особено бремената жена, ве молам да бидете во моите молитви.Ве молим, ако имате проблем со мајка ви одбијте да и викате. Таа помина низ многу за да ви донесе живот! ”Денес е најтешкиот ден во мојот живот.Како доктор, породив многу бремени жени, и секој пат кога одам на работа, му се молам на Бога да се наг

loading...
Loading...