Исповед на гинеколог: Се зачудив кога пациентката ми кажа каков проблем има…

Едно утро докторот го повикал пријатен женски глас по телефон и го прашал дали „тој може да помогне, при вадење на страно тело“.„Зависи за што се работи. Постојат методи и техники. Дојдете на преглед“ рекол гинекологот, а од друга страна на телефонот бил побаран термин.
Следното утро прва пациентка била оваа девојка. Дошла во  друштво на пријателка. Веднаш   рекла дека во вагината има средно капаче од дезодоранс, но отишло предлабоко. Се обидела сама да го извади, но не ѝ пошло од рака.
Докторот го сторил тоа рутински. Утврдил дека нема никакви оштетувања. Но, настапиле маки, што да напише во извештајот.

Инаку присутноста на страни тела во  ова подрачје на женското тело предизвикува непријатен исцедок со силен мирис, со жолта или кафена боја. Може да се појави и лесно крвавење или чешање и непријатен мирис.
Страното тело најчесто влијае и на мокрењето, кое станува  отежнато и болно. Исцедокот може да ја оштети кожата или силно да ја надразни, а поголеми предмети да  предизвикаат болка  во долниот дел  на стомакот.„Зависи за што се работи. Постојат методи и техники. Дојдете на преглед“ рекол гинекологот, а од друга страна на телефонот бил побаран

Пронајдете не на следниве мрежи: