Исповед на калуѓерка која го преживеа терористичкиот напад: „Го турна на колена и му ја отсекоа главата“

Loading...

Калуѓерка која останала анонимна сведочи за грозоморниот терористички напад кој утрово се случи во Нормандија. Дојдоа наеднаш. Зборуваа на арапски и видов дека носат нож, вели таа.-Го турнаа на колена. Отецот се обиде да даде отпор. И тогаш се случи тоа. Му забија нож во вратот, сведочи калуѓерката.
Таа вели дека свештеникот бил почитуван од сите.
-Тие дури го снимаа додека го убиваа. Какви демони го прават тоа. Пред олтарот правеа некоја проповед на арапски. Она што го видов беше вистински хорор, сведочи анонимната преживеана калуѓерка.
Еден од терористите кои го убија отецот, имал 19 години, кој живеел во близина на црквата и бил Французин, кој во 2015 година се обидел да замине за Сирија и да се приклучи на Исламска држава.-Го турнаа на колена. Отецот се обиде да даде отпор. И тогаш се случи тоа. Му забија нож во вратот, сведочи калуѓерката.
Таа вели дека свеш

loading...