Исповед на СРЕДНОШКОЛКА: Вљубена сум во момче и очајно сакам да водам љубов со него, а што е најлошо тој е МУСЛИМАНИН!

Loading...

Знам дека за многумина моите проблеми  звучат безначајно, но за мене не се…Сите мислат дека тинејџерските проблеми се минливи и  неважни. Но, јас имам 16  години и имам впечаток како целиот свет да ми се руши, а вие слободно речете дека тоа е глупост. Веќе некое време сум вљубена во  едно момче.  Постр е од мене година дена  и  ја падна годината  поради три единици, по математика, физика и  англиски јазик.
Да, знам, тотален пропалитет. Не можам да ви  објаснам колку е добар и убав. Веројатно мислите  дека е глупав и некаков наслник, но  далеку од тоа. Тој  е само несфатен. Мајка му  почина, а неговиот татко  е по цел ден пијан. Што  е најлошо, тој  е муслиманин.
Кога ќе кажам „што  е најлошо“, не мислам на тоа поради себе. Бидејќи што  се однесува до мене, може да биде и марсовец, јас пак би го сакала. Проблемот е во тоа што моите родители се посветени православци и редовно одат  во црква. Така што не би можела ниту да им се пожалам и кога би  сакала. Веднаш би ми забраниле да се гледам со него.

 
Јас сум добар ученик и ме сметаат  за бубалица. Но, откако  се вљубив во  тоа момче, оцените ми  се расипаа и  главно го минувам времето на интернт барајќи решение за моите проблеми. И  сфатив дека тука нема помош. А  го сонувам ноќе и очајно сакам да водам љубов со него. Немам никаква можност, го знам тоа. Тој и  онака гледа повеќе во мојата најдобра пријателка отколку во мне. Да, тоа е сепак најголемиот проблем.

Знам дека кога стео ова ќе помиме ќе се чувствувам подобро, само што  сега не можам да спијам и постојано чувствувам дека имам камен на стомакот и срцето. Сите мислат дека тинејџерските проблеми се минливи и  неважни. Но, јас имам 16  години и имам впечаток како целиот свет да ми се руши, а

loading...