ИСПОВЕД ОД КОЈА ЌЕ ВИ СЕ ЗАЛЕДИ КРВТА: Мажот со години ја тепал, а неговата мајка уживала во глетката!

Исповед на жена која преживувала семејно насилство е само еден во низата докази, дека за овие работи никако не сме да се молчи.Јелена Станоевиќ е жена која била тепана од мажот цели три години, а прв пат бела претепана од страна на нејзиниот сопруг кога нивната ќерка Јана имала помалку од една година. 
– Живеевме во Рипањ со неговите родители, од кои исто така претрпував тортура, особено од неговата мајка, сопругот прв пат ме удри кога Јана беше бебе. Најчесто тоа го правеше пред неговите родители – вака ја започнува оваа исповед храбрата жена. 
Таа вели дека се надевала дека сето тоа со време ќе помине, и дека веќе нема да ја тепа, но малтретирањата станувале се почести, вели дека причина биле пари и влијанието на неговата мајка.

 

– Проблемот беше во тоа што бев економски зависна. Јас немав работа, а времето го поминував дома грижејки се за детето. Кога сакав да излезам и да го посетам моето семејство, секогаш ми забрануваа. Свекорот и свекрвата никогаш не де двоумеа да ме навредуваат и да кажат лоши зборови за мајка ми и моето дете. Да се заштитам себе си, скоро секогаш седев затворена во една соба. Тие, ми се закануваа дека ако го пријавам сопругот во полиција, дека полицискиот извештај ќе ми биде последената работа која ќе ја направам во мојот живот.
Нејзината агонија го доживеа врвот кога нејзиниот сопруг ја избркал од дома неа и нивното дете, тогаш таа собрала храброст и го пријавила во полиција, а потоа биле згрижени во засолништето за жени кои претрпеле семејно насилство.Јелена Станоевиќ е жена која била тепана од мажот цели три години, а прв пат бела претепана од страна на нејзиниот

Пронајдете не на следниве мрежи: