Истражувачката која тврдеше дека вакцините предизвикуваат аутизам пронајдена мртва во канал

Џена Бек, угледна истражувачка која тврдела дека вакцините предизвикуваат аутизам, е пронајдена мртва во канал кај хотелот „Роусвеј ин“, каде што таа и нејзиното семејство престојувале на 17 ноември.Жената чие вистинско име е Гина Смит била позната по својата борба против аутизмот и истражувањата за поврзаноста на вакцините со оваа болест.
„Нашите срца се со семејствата и пријателите основачи на организацијата „Unlocking Autism“, изјавија надлежните, а јавува „Healthnutnews“.
Полицијата излегла со соопштение во кое се вели дека без сомнение станува збор за валкана игра, нешто за што многумина експерти сметаат дека е апсурд.
Неколку лица од нејзиниот камп не веруваат дека тоа има каква било врска со нејзиното истражување за поврзаноста на аутизмот и вакцините.
Организацијата „Unlocking Autism“ била поврзана со друга организација „Age od Autism“, чиј главен уредник, Ден Олмстед, бил пронајден мртов претходно оваа година поради наводно самоубиство.
Семејството бара одговори и не осудува никого, а новинарите истакнаа дека ќе ажурираат што е можно повеќе информации.Жената чие вистинско име е Гина Смит била позната по својата борба против аутизмот и истражувањата за поврзаноста на вакцините со оваа болест.

Пронајдете не на следниве мрежи: