Италијанците излегоа на протести за поддршка на Берлускони

Loading...

Откак поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони ја доби казната затвор од една година, неговите симпатизери излегоа на протести да му дадат поддршка.Протести за поддршка на Силвио Берлускони се организираат во Италија.
Ренато Бунета еден од водачите на партијата на Берлускони изјави дека денес побарале состанок со италијанскиот претседател Џорџо Наполитано за помилување на затворската казна на Берлускони.
Исто така, долгогодишниот соработник на Берлускони, Сандро Бнди рече дека на Италија и се заканува граѓанска војна. доколу не биде повлечена казната на поранешниот италијански премиер.
 Протести за поддршка на Силвио Берлускони се организираат во Италија.
Ренато Бунета еден од водачите на партијата на Берлускони изјави дека

loading...
Loading...