Итна собраниска седница за состојбата со поплавите закажана за недела

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски во договор со координаторите на пратеничките групи, одлучи да закаже посебна седница на Собранието посветена на состојбата во поплавените подрачја, за 14 август 2016 година, соопшти Кабинетот на претседателот на Парламентот.До тогаш, како што се наведува во соопштението, се очекува Владата на Република Македонија да изготви информација со која ќе го извести Собранието за состојбата и за преземените мерки во насока на санирање на последиците.
Пратеничката група на СДСМ денеска достави предлог за одржување итна седница со една точка на дневен ред Состојбата во подрачјата погодени од временските непогоди кои се случија на 6 август 2016 во околината на Скопје, на која се приклучи и пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.До тогаш, како што се наведува во соопштението, се очекува Владата на Република Македонија да изготви информација со која ќе го извести Собранието

Пронајдете не на следниве мрежи: