Итно му требала работа, се јавил на оглас, а потоа се тргнало наопаку…

Loading...

33-годишниот маж од хрватска станал жртва на интернет измама! Му биле потребни пари па се решил да ги заработи…На Фејсбук пронашол оглас во кој една фирма бара хонорарни работници за  потпишување на договори со телеоператори на терен.
„Работам како спасител на базен па помислив дека оваа хонорарна работа би била идеална за дополнителна заработувачка. Се јавив на оглас и му рекоа дека им треба млада личност со свој автомобил“
Им кажав дека автомобилот ми е расипан, а тие се понудија да ме земат. Беа двајца најпрво ме однесоа да потпишам еден договор со оператор, па со друг…. Кога им потпишав се ми ги земаа трите мобилни и ми рекоа дека тие ќе средат со претплатата и ќе ме побараат кога да почнам со работа.

 
Доцна сфатил дека е жртва на измама!
Само после неколку дена сфатил дека е измамен.
„Имено, доби две сметки на мобилен од по 16.000 куни… Веднаш ги блокирав телефоните, но беше доцна…Моите агенти и понатаму ми збореа да не се грижам и дека се ќе биде во ред.Но 10 дена подоцна им се изгубија трагите….
Во декември бил да ги препознава…успеал едниот да го препознае, но никој не знае што ќе биде понатаму…На Фејсбук пронашол оглас во кој една фирма бара хонорарни работници за  потпишување на договори со телеоператори на терен.
„Раб

loading...
Loading...