Иванов се сретна со Груевски и Димитриев

Претседателот Ѓорге Иванов на денешната средба со поранешните премиери Никола Груевски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ, и Емил Димитриев, изразил очекување дека ВМРО-ДПМНЕ како најголема опозициска партија, активно и конструктивно ќе дава придонес во процесите за остварување на стратешките цели, како и за зачувувањето на суверенитетот, територијалниот интегритет и самостојност на Република Македонија. Претседателот Иванов се заблагодари на двајцата поранешни премиери за досегашната соработка, посочувајќи дека во изминатиот период Владата на Република Македонија вложи големи напори за заштита на националните интереси и подобрување на животниот стандард на граѓаните на Република Македонија, стои во соопштението од Кабинетот на Иванов. Претседателот Иванов се заблагодари на двајцата поранешни премиери за досегашната соработка, посочувајќи дека во изминатиот период Владата на

Пронајдете не на следниве мрежи: