Изгаснат пожарот над Кочани

Loading...

Изгаснат е пожарот, кој попладнево избувна во близина на локалитетот Мактеон кај месноста Мегдан крај Кочани. Гореше нискостеблеста шума и мала површина од боров насад.Пожарот, кој мошне брзо се проширил во правец на напуштеното населено место Припор, први го забележале случајни минувачи кои веднаш алармирале во Кочанската противпожарна единица. Според нив, пожарот е предизвикан од човечки фактор. 
Во гаснењето на пожарот интервенираше Противпожарната единица на општина Кочани со две противпожарни возила. И покрај непристапноста на теренот, пожарникарите од Кочанската противпожарна единица целосно го изгаснаа пожарот.
Според првичните информации, пожарот зафатил десетина хектари борова шума кај месноста Мегдан. Пожарот, кој мошне брзо се проширил во правец на напуштеното населено место Припор, први го забележале случајни минувачи кои веднаш алармирале

loading...