„ИЗГОР“ ВО ЦРНА ГОРА: Нема да им поверувате на своите очи откако ќе ги видите овие цени!

Одамна не е тајна дека летувањето во Црна Гора чини скоро како и на некоја друга егзотична дестинација. Цените варираат од место до место, а исто така, постои и голема разлика помеѓу купувањето во супермаркет и на плажа, кадешто цените знаат да бидат и до пет пати повисоки.Доколку отидете на плажа и изнамјите лежалка што се наоѓа во склоп на некое кафуле, нема да ви биде дозволено да пиете течности што сте ги понеле со себе.
Исто така, доколку купите овошје во супермаркет, килограм во просек ќе ве чини околу 2 ипол евра, а на плажа очекувајте дупло поголеми цени.
Флаширана вода од пола литар, за десет дена чини околу 20 евра.
На плажа, лименка пиво чини помеѓу евро ипол и скоро 4 евра.
Во маркетите, цената на пивото е повеќе од едно евро. Разликата во цената на Кока-Колата е скоро дупло поскапа, па на плажа изнесува 2 евра, а во маркетите 1 евро. Нескафето во просек е околу 3 евра, а плескавиците околу 2-4 евра.
Цените на лежалките се највисоки, па изнајмувањето за еден час чини од 10 до 24 евра, во зависност на која плажа се капете.Доколку отидете на плажа и изнамјите лежалка што се наоѓа во склоп на некое кафуле, нема да ви биде дозволено да пиете течности што сте ги понеле с

Пронајдете не на следниве мрежи: