Изгубете 3 кг за 3 дена: Расолница и кисела зелка за слабеење

Loading...

Зимата ни затропа на голема врата, а со неа и некој килограм повеќе. Па поради тоа барате диети, диети и повторно диети. Бидејќи на тоа се посветува големо внимание, на репертоарот дојде и нова „брза“ диета, верувале или не – од кисела зелка и расолница.

За најновата диета со која за 3 дена може да се симнат 3 килограми, кај нас барем нема проблем. Овој период сите киселат зелка во своите домови.
Киселиот зеленчук е нискокалорична намирница, па затоа киселата зелка е идеално средство за слабеење. Со помош на кисел зеленчук дневно може да се изгуби килограм од тежината и оваа диета со леснотија може да ја одржите во вашиот дом.
Неа може да ја користат само оние со здрав желудник и здрави црева. Имено киселата зелка го чисти системот за варење.
Киселиот зеленчук, освен тоа е богат со витамин Ц.
Оваа активна материја ја штити обрамбената снага на организмот и овозможува и во текот на диетата да се остане во полна физичка форма. Освен тоа, со таквата диетална прехрана, се внесува во организмот и доволно други корисни материи, како што се витамин Б, калциум, фосфор, цинк и железо.
Менито и распоредот на оваа тридневна диета се  многу едноставни и лесно остварливи. Погледнете на следната страна:

loading...