Излезе стихозбирката „Другиот ангел“ од Братислав Ташковски

Во издание на издавачката куќа „Панили“ од Скопје деновиве излезе од печат стихозбирката „Другиот ангел“ од Братислав Ташковски.Во својата најнова книга поетот ги испејува реминсцентните мигови и значења на постоењето и поетската битка во виртуелниот ангелски свет.
Ташковски е автор на петнаесет поетски книги, четири романи, четири драми, и една книга есеи. Избори од неговата поезија се објавени на англиски, албански и бугарски јазик. Ги добил наградите: „Студентски збор“, „Млад борец“, „Браќа Миладиновци“, „Рациново признание“ и „Ацо Шопов“.Во својата најнова книга поетот ги испејува реминсцентните мигови и значења на постоењето и поетската битка во виртуелниот ангелски свет.
Т

Пронајдете не на следниве мрежи: