Израелски политичар: Семејствата се лоши за децата

Покажан на австралиската телевизија минатиот месец, Мерав Михаели, член на Кнесет со Лабуристичката партија и еден од најистакнатите политичари во Израел, го нарече традиционалното нуклеарно семејство кое е небезбедно за децата, и се залагаше за државата да ги донесе сите одлуки за родителство.”Целосното старателство што го имаме во оваа структура на бракот”, рече Михаели, “што сеуште им дава на мажите целосна доминација над нивните деца, а честопати и над жените, кои се нарекуваат жени, е дел од тековната повреда на децата. “Одговорот, додаде таа, е” растурање “на традиционалното семејство, и наместо да има државен механизам кој одлучува кој добива старателство над децата – Михаели истакна дека биолошките родители не треба да добиваат посебна желба – и како децата треба да се одгледуваат.
Ова не е прв флерт на Мајкали со оваа тема: Во 2012 година, таа даде Тед Разговор под наслов “Откажи брак”, во која таа тврди дека сите форми на санкционирана заедница меѓу двајца луѓе се инхерентно угнетувачки и треба да бидат забранети.
 
“Целосното старателство што го имаме во оваа структура на бракот”, рече Михаели, “што сеуште им дава на мажите целосна доминација над нивните деца,

Пронајдете не на следниве мрежи: